Vize Bilgileri

Yabancı dil eğitimi için sıklıkla tercih edilen ülkelerden İngiltere, 2 tip öğrenci vizesi vermektedir. Bunlardan bir tanesi; İngiltere’de kısa dönem eğitim için verilen 6 ay veya 11 aylık Student Visitor Visa’dır. Bu vizede İngilizce dil bilgisi aranmaz. Tier 4 General Student Visa ise uzun süreli öğrenci vizesidir ve vize başvurusunda orta seviyede İngilizce bilgisi aranmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ise öğrenci vizesini “F1 vizesi” olarak adlandırmaktadır. Haftada en az 18 saat ders alacaksanız mutlaka F1 vizesi alarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeniz gereklidir. Bu vizeyi alabilmeniz için ülkenin istediği I20 formunun çok dikkatli olarak doldurulması gerekmektedir. Eğer eğitim için Avustralya’yı seçtiyseniz dil okulu için 570, lisans eğitimi için 573, tezli yüksek lisans ve doktora için 574, herhangi bir sertifika almadan eğitim görmek için ise 575 kod numaralı vize evraklarını hazırlamanız gerekmektedir. Schengen Bölgesi içinde kalan ülkelerin ise ayrı ayrı öğrenci vizesi başvuru koşulları bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim göreceğiniz ülkenin istediği tüm evrakları hazırlamanız gerekecektir. Ayrıca bazı ülkeler kapsamlı ve yurtdışında geçerli olan uzun süreli sağlık sigortası isterken, bazı ülkeler öğrenci vizesi ile ülkelerine gelen öğrencilerin sağlık masraflarını üstlenmektedir. Bunun dışında bazı ülkeler öğrenci vizesi olan öğrencilere haftada 20 saat part-time çalışma imkânı da sağlamaktadır. Eğitim göreceğiniz ülkeyi seçerken maliyeti arttıran bu koşulu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.